✔️ Gratis verzending
✔️ Gratis retourneren
✔️ Gratis advies op maat
📞 +31 638047308

Wanneer is een zonnepanelen set de moeite waard voor de boot, bestelbus, caravan of camper?

Doordat de verkoop van boten, caravans en campers omhoog zijn gegaan door de pandemie, zijn ook meer mensen geïnteresseerd in zonnepanelen voor deze voer- en vaartuigen.

Er zijn veel voordelen van zonnepanelen op een voer- of vaartuig, je bent bijvoorbeeld niet meer locatie gebonden, jezelf verzekeren van een betrouwbare en constante stroomvoorziening, geen generator of walstroom meer nodig en je wekt via een groene manier stroom op.

Een zonnepanelen set voor de boot, bestelbus, caravan of camper is een investering, bij JaDa Consumentenartikelen hebben wij hier ook rekening mee gehouden. Wij hebben een zonnepanelen set voor iedereen, prijzen variëren tussen de €259,95 en €739,95. Wil je weten welke set het meeste geschikt is voor uw situatie? Bekijk dan deze blog, of vraag ons om gratis persoonlijk advies.

Of het de moeite waard is hangt af van een aantal factoren, denk aan de volgende factoren:

  1. Waar ga je naartoe & locatie gebonden?
  2. Minder stressvolle reis
  3. Hoeveel wil je investeren in een zonnepanelen set?
  4. Milieuvriendelijk stroom opwekken
Zonnepanelen set voor camper, caravan en boot

Waar ga je naartoe & locatie gebonden?

Als je zelf stroom op kan wekken met zonnepanelen dan ben je niet locatie gebonden, je hoeft niet per se meer naar een camping omdat je anders geen stroom hebt. Je kan dus naar meer plekken toe, en je bent niet meer locatie gebonden. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat de koelkast uitvalt als je de juiste zonnepanelen set hebt.

Maar stel je voor je gaat toch naar een camping toe, dan bespaar je uiteraard ook geld aangezien je niet voor stroom hoeft te betalen!

Op een bestelbus is een zonnepanelen set ook ideaal, zo hoef je de accu niet steeds op te laden als je ergens parkeert. Daarnaast hoef je geen dure walstroom lader aan te schaffen!

Minder stressvolle reis

Stel je voor je gaat op reis met de camper, dan moet je van te voren uitstippen waar je de accu kan opladen. Of dit gaat ter plekke tijdens de reis wat voor veel stress kan zorgen. Maar stel je voor dat je hier geen rekening mee hoeft te houden? Je kan naartoe gaan waar je wilt en de zonnepanelen die laden de accu automatisch op. En met de juiste zonnepanelen set hoe je je nooit meer zorgen te maken over stroom, dat geeft erg veel rust!

Hoeveel wil je investeren in een zonnepanelen set?

Het is al mogelijk om met een zonnepanelen set van €259,95 je accu op te laden. Welke set het beste geschikt is in een bepaalde situatie, hangt van veel zaken af. Denk aan: “wat sluit je aan op de accu, hoe lang staan deze apparaten aan per dag, waar ga je naartoe op vakantie, ruimte dak of dek en of je een PWM of MPPT laadregelaar neemt”. Als je dit zelf wilt uitzoeken dan kan je deze blog gebruiken om de geschikte zonnepanelen set uit te zoeken, maar je kan ook gratis advies op maat vragen bij een van onze medewerkers. Met een set van 1 a 2 zonnepanelen kan je al best veel doen, bepaalde sets zijn ook weer uitbreidbaar zodat je er een extra paneel bij kan leggen wanneer je meer gaat verbruiken.

Milieuvriendelijk stroom opwekken

Met zonnepanelen kan je natuurlijk zelf groene stroom opwekken, je hebt met zonnepanelen geen uitstoot op de plek waar jij stroom opwekt wat weer goed is voor het milieu. Dit is een erg mooi voordeel van zonnepanelen!

Conclusie:

Iedereen heeft weer een andere reden om een zonnepanelen set te nemen, ben je er nog niet helemaal over uit? Neem dan een kijkje bij al onze zonnepanelen sets of vraag om advies bij een van onze medewerkers!

Deel deze blog

Abboneer op de nieuwsbrief

Recente blogs