✔️ Gratis verzending
✔️ Gratis retourneren
✔️ Gratis advies op maat
📞 +31 638047308

Waarom is de bluetooth 200Wp zonnepanelen set van JaDa Stroom met Victron Energy MPPT laadregelaar zo populair?

Zonnepanelen voor caravans, campers, boten en bestelbussen worden steeds populairder, en dat is ook logisch want met een zonnepanelen set ben je niet meer locatie afhankelijk en kan je milieuvriendelijk stroom opwekken, daarnaast bespaar je geld met een zonnepanelen set.

De bluetooth 200Wp zonnepanelen set met Victron Energy MPPT laadregelaar is een erg populaire zonnepanelen set, maar waarom is deze set zo populair?

Inhoud:

Hieronder staan de redenen waarom deze zonnepanelen set zo populair is!

  • Wat kan je met de set?
  • Efficiëntie
  • Bluetooth
  • Service & gemak
  • Installatie
  • Impact op het voer- of vaartuig
  • Inhoud van de set
  • Bestellen van de zonnepanelen set

Wat kan je met de set?

Ten eerste kan je erg veel met een 200Wp zonnepanelen set voor de caravan, camper, boot of bestelbus. Als we uitgaan van een zonnige dag met 8 zonuren dan wek je gemiddeld tussen de 1.200 en 1.440 Watt aan stroom op per dag. Met zonnepanelen is het zo dat je altijd iets onder de maximale opbrengst moet zitten, dit komt omdat er een aantal factoren zijn waardoor de opbrengst afneemt. Denk aan verlies van stroom door de kabel, verlies door de laadregelaar en hoe het zonnepaneel is gepositioneerd.

Je zou met deze set de volgende apparaten kunnen laten draaien:

24 uur per dag een 40Watt koelkast/koelbox laten draaien = 960Watt

4 uur per dag twee 20Watt lampjes laten draaien = 160Watt

1 uur per dag laptop opladen met 45Watt lader = 45Watt

2 uur per dag twee mobiele telefoons opladen met 5Watt lader = 20Watt

In totaal verbruik je dan 1.185 Watt per dag

Hou er rekening mee dat je op andere locaties minder zonuren hebt, of dat je apparaten misschien langer aanstaan of meer verbruiken. Wil je een berekening op maat? Neem dan contact op met een van onze medewerkers!

Efficiëntie:

Daarnaast is dit een erg efficiënte set, dit komt doordat er een MPPT laadregelaar bij de set zit. Deze laadregelaar is een stuk efficiënter dan de PWM variant. De MPPT laadregelaar van Victron Energy heeft een maximale efficiëntie van 98%, overal waar stroom doorheen gaat krijg je te maken met verlies van stroom. Vooral bij bewolkt weer zijn MPPT laadregelaars veel beter dan PWM laadregelaars.

Daarnaast werken de zonnepanelen ook goed bij bewolkt weer, dus mocht het een dagje bewolkt weer zijn dan kan het zonnepaneel in combinatie met de MPPT laadregelaar nog wel zorgen voor een goede opbrengst. Deze opbrengst is uiteraard wel minder dan bij een zonnige dag.

Bluetooth:

Via de app- of playstore kan je de VictronConnect app downloaden op je mobiel, dit is een app van Victron Energy. Vervolgens kan je de laadregelaar verbinden met deze app, zodat je via je mobiel kan bijhouden hoeveel de zonnepanelen opleveren en hoe vol de accu zit.

Daarnaast kan je via de app veel instellingen aanpassen en aflezen.

Een bluetooth laadregelaars is daarnaast ook erg praktisch, want je kan de laadregelaar ergens opbergen. Je hoeft toch niet naar een schermpje toe om bepaalde gegevens af te lezen, maar dit kan makkelijk via de telefoon.

Service & gemak:

Bij JaDa Consumentenartikelen koop je niet alleen een product, u krijgt onze service en het gemak van JaDa Consumentenartikelen er ook bij!

Zo kan u ons altijd alle vragen stellen over onze producten, welke set geschikt is in uw situatie, installatievragen of een verzoek van een zonnepanelen set op maat. Denk aan een zonnepanelen set met meer of minder kabel, zonder laadregelaar of met een accu erbij. Bij JaDa Consumentenartikelen heeft u altijd gratis verzending, 30 dagen bedenktijd en kan u altijd gratis retourneren.

Installatie:

Zoals bij alle zonnepanelen sets van JaDa Consumentenartikelen is ook bij de bluetooth 200Wp zonnepanelen set met Victron Energy MPPT laadregelaar de installatie erg eenvoudig.

Hieronder zet ik de stapsgewijze instructie neer van de zonnepanelen set, let op: lees wel altijd de hele instructie & schematische tekening die bij de set wordt geleverd aangezien die net wat uitgebreider is dan deze instructie!

Stap 1, lees altijd de gebruiksaanwijzing van de laadregelaar door. Mocht u ergens niet uitkomen, of twijfels hebben vraag het dan aan ons!

Stap 2, monteer de laadregelaar.

Stap 3, verbind de kabels van de laadregelaar naar de accu.

Stap 4, selecteer het juiste type batterij (zie handleiding laadregelaar)  

Stap 5, leg de panelen of het paneel op de plek van montage en dek ze af ook al is het bewolkt weer!

Stap 6, verbind de kabels van de panelen of het paneel met de laadregelaar. Verbind eerst de kabels aan de laadregelaar. Zie schematische tekening!

Stap 7, veel plezier met de set!

Ook wordt er een schematische tekening geleverd bij de set (de tekening van de blue- en smartsolar zijn hetzelfde mocht deze vraag in je opkomen):

Victron Energy 75/15 laadregelaar, schematische tekening set van 2 zonnepanelen

Impact op het voer- of vaartuig:

De flexibele zonnepanelen hebben een gewicht van 1,1kg per stuk, met deze zonnepanelen set wordt je voer- of vaartuig bijna niet zwaarder. Vaste zonnepanelen wegen al gauw 10kg of meer waardoor je voer- of vaartuig een stuk zwaarder wordt. Daarnaast vallen deze zonnepanelen nauwelijks op, dit komt omdat ze erg dun zijn. Een vast zonnepaneel is een stuk dikker, daarnaast is er voor een vast zonnepaneel een montagebeugel nodig.

Een ander mooi voordeel van de flexibele zonnepanelen is dat ze op een gebogen oppervlakte kunnen worden gemonteerd, vaak wordt hiervoor kit gebruikt of de bevestigingsogen aan de zijkant van het zonnepaneel.

Inhoud van de set:

2 x zonnepaneel 100Wp

1 x MPPT laadregelaar Victron Energy 75/15 met bluetooth (hier zit ook een handleiding bij)

1 x schematische tekening

1 x dakdoorvoer

5meter kabel rood (kabel voor zonnepaneel naar laadregelaar)

5meter kabel zwart (kabel voor zonnepaneel naar laadregelaar)

2,5 meter kabel rood (kabel is voor laadregelaar naar accu)

2,5 meter kabel zwart (kabel is voor laadregelaar naar accu)

Alle kabel is voorzien van de connectoren

Bestellen van de zonnepanelen set:

Wil je de zonnepanelen set bestellen? Bekijk dan hier de productpagina, of bekijk al onze zonnepanelen sets want er is nog veel meer keuze!

Het kan natuurlijk zijn dat je nog vragen hebt over de set, neem dan contact op met ons voor persoonlijk advies op maat!

Deel deze blog

Abboneer op de nieuwsbrief

Recente blogs